13 Ağustos 2013 Salı

İncirler Yavaş Yavaş Kendini Gösteriyor


Bezge'de Ramlılar oldu. Siyah incirler ise yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. (BHA)

10 Ağustos 2013 Cumartesi

Yalnız Kurt Bezge Mezarlığında

Bezge'nin sevilen simalarından Yalnız Kurt lakaplı Durmuş Yetim'i, Yeditepe (Bezge) Asri Mezarlığında görüntüledik. Yalnız Kurt sağlık ve sıhhatinin yerinde olduğunu belirterek, tüm dostların bayramını kutladı. (BHA)

9 Ağustos 2013 Cuma

3 LİRAYA 100 DOLAR

           Hatay'da 1 dolarlık yüzlük deste 3 liraya alıcı buluyor. Dolarların basım amacı ise düğünlerde gelin ve damadın başına saçmak. Sahte dolarlara en fazla talep ise Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinden geliyor.
           Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Meydan Çarşısı'nda esnaflık yapan Şevket Güven sahte dolara artan talebin düğünlerden kaynaklandığını belirterek, günde ortalama 3 -4 bin banknot sattıklarını söyledi. Güven, ''Hatay'da yapılan düğünlerde, gelin ve damat meydanda oynarken başlarına para atılıyor. Son üç yıldır gelin ve damat oyun oynarken gerçek dolar yerine sahte dolarlar atılma ya başlandı. Bu düğünler için özel üretilen sahte dolarlar, yüzlük desteler halinde satılıyor. 1 dolar olarak basılan paralar gerçek dolarlardan biraz daha büyük ve renkleri biraz farklı. Açık yeşil ve siyah olarak basılıyor.'' dedi.
           Sahte dolarlara en fazla Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinden rağbet geldiğini söyleyen Güven, ''Biz düğün nişan malzemesi satıyoruz. Sahte dolarlar da bu sektörün işine girdi. Günde yaklaşık 30-40 deste bu dolarlardan satıyoruz. En fazla rağbet, düğünlerin şatafatlı olduğu Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinden oluyor.'' açıklamasını yaptı. 

          İlk bakışta dolar gibi görünen bu sahte dolarlar, rengi ve ebatları ile gerçek dolardan ayrılıyor ve şehirde çok rağbet görüyor.  
(Haber/Fotoğraf: Ayhan Yetim)

8 Ağustos 2013 Perşembe

Bezgede Ramazan Bayramı (Ağustos 2013)

Bezge'de Ramazan Bayramı coşkuyla kutlandı. Diğer Bayram fotoğrafları için bezgehaber facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
(BHA)